VIRUSSCANNER MAC

Virusscanner mac? Een term uit het verleden, een spook uit de dagen dat een Mac geen virusscanner nodig had. Wat is de beste virusscanner voor mac?

virusscanner macNou, het probleem is dat een mac geen probleem heeft met virussen. Er is nog geen virus bekend dat het Mac OS X kan infecteren. Dit feit zorgt voor veel misverstanden! Praten en ruziën over het nut van een virusscanner voor mac is onjuist. Het gaat niet om het gevaar van virussen, maar over het gevaar van alle mogelijke malware varianten voor mac gebruikers! Het probleem is dat een mac computer niet immuun is voor alle mogelijke malware varianten die een mac systeem kunnen besmetten. Een virus die een besturingssysteem besmet is maar één van de vele gevaren. Gelukkig is het zo dat een Mac besturingssysteem veel veiliger is dan een willekeurig Windows besturingssysteem. Een virusscanner voor mac is uit dit oogpunt zinloos.

viruscanner voor macHet probleem is dat malware ontwikkelaars en cyber criminelen nauwelijks meer een besturingssysteem aanvallen, maar via allerlei apps en derde partij software een willekeurig besturingssysteem kunnen besmetten via de achterdeur. Hoeveel verschillende Windows-achtige programma’s zitten er tegenwoordig niet op een mac? Elke mac gebruiker leest PDF bestanden of opent .exe bestanden. Deze kunnen allemaal besmet zijn met malware die ook specifiek voor mac computers kunnen zijn ontwikkeld. Deze malware kan naar binnen komen op het internet via drive-by-downloads die kwetsbaarheden benutten in alle mogelijke software programma’s die je maar op jouw mac kunt hebben. Het is uiterst relevant om een mac te beschermen tegen deze mogelijke bedreigingen op het internet. De vraag moet dan ook herschreven worden. We gaan niet praten over de beste virusscanner mac kan hebben, maar over de beste mac malware scanner, of mac internet security software. Wat is de beste malware scanner of internet security software voor mac? Hier komt een lijstje:

1. Mackeeper 3 bevat een internet security module & helpdesk!

2. MacBooster bevat vele hulpprogramma’s waaronder een mac malware scanner.

3. Kaspersky Internet Security Mac

Kaspersky is natuurlijk de meest gevestigde naam op het gebied van malware bestrijding, maar bezit niet zoveel gereedschappen als de eerder genoemde Mackeeper. De Mackeeper heeft ook een zeer goede malware scanner, maar niet zo goed als die van Kaspersky. Ik zou zeggen, kijk en vergelijk.

Waarom is het zoeken naar een virusscanner voor mac zinloos en moet je kijken naar een malware scanner voor mac of internet security suite voor mac.
internet security & malware scanner mac
Date Published: 04/28/2015
internet security mac
4 / 5 stars