MALWARE VERWIJDEREN MAC

Hoe kan ik het beste malware verwijderen van mijn mac computer?

Deze vraag komt steeds vaker op door de groei van vooral mac adware. De meeste malware problemen van mac gebruikers zijn gerelateerd aan adware en malvertising praktijken van cybercriminelen.

malware op mac verwijderenEr zijn ook veel meer trojaanse paarden ontwikkeld die mac gebruikers in het vizier nemen zoals de FlashBackFlashFake Trojan. Malware in de vorm van adware laat zich vaak zeer moeilijk verwijderen. In die zin is malware verwijderen van een mac net zo moeilijk als het verwijderen van malware van een Windows systeem. Dit komt doordat malware door echte proffs wordt ontwikkeld. Het opsporen van mac malware is vaak zeer moeilijk. In die zin is het vaak makkelijker om een diagnose te stellen, dan het probleem daadwerkelijk op te lossen.
malware mac verwijderenMalware verwijderen van een mac vereist dan ook de inzet van een goede mac virusscanner die alle malware kan herkennen en verwijderen. Het probleem is echter dat niet alle virusscanners altijd alle malware varianten kunnen opsporen en verwijderen. Het komt vaker voor dat een virusscanner een bepaald probleem kan aangeven, zonder daadwerkelijk het kwaad met wortel en al er uit te kunnen trekken! Daarom, hoe je het beste malware van je mac kunt verwijderen is door gebruik te maken van een mac virusscanner die ook ondersteuning kan geven in de vorm van een ingebouwde helpdesk waar je contact kunt mee opnemen.

malware verwijderen macEen concreet voorbeeld is de Mackeeper. Dit programma is een totaaloplossing voor het onderhouden, optimaliseren en beveiligen van een Mac systeem en voorziet van een ingebouwde helpdesk. Deze dienst wordt Human Inside genoemd. Dit programma is een concreet voorbeeld waarbij je dankzij de combinatie van o.a. de hulp van een goede virusscanner en de assistentie van mac specialisten het verwijderen van mac malware eenvoudiger en sneller kan worden verwezenlijkt. Natuurlijk, je kunt ook terecht bij deze helpdesk wanneer je last hebt van een trage mac. Voor meer informatie: Mackeeper Review.

Een uitstekend alternatief voor de Mackeeper die zich specialiseert in security software is de Bitdefender Antivirus voor Mac software. Voor meer informatie: Bitdefender Antivirus Mac.

Aanbevolen artikels en referenties:

Tips voor het verwijderen van mac malware!
Handleiding malware verwijderen mac
Date Published: 11/24/2015
mac malware removal
4 / 5 stars