MALWARE SCANNER MAC

Wat is een een goede malware scanner voor mac OS X?

beste malware scanner macDe term ‘virus scanner voor mac´waar zo veel mensen op zoeken is niet correct. Mac OS X heeft helemaal geen last van virus besmettingen. Ze maken geen kans! Over het algemeen is een mac gewoon veel veiliger dan dan een Windows systeem. Zeker sinds de introductie van El Capitan.  OS X El Capitan bevat System Integrity Protection (SIP) waardoor een vooral ook rootkits voor mac geen kans maken om belangrijke systeem processen en bestanden te manipuleren.  Daarom wordt ook wel gezegd dat een mac systeem met OS X El Capitan ‘rootless’ is.  Waarom zou ik dan een goede malware scanner voor mac nodig hebben?

mac malware scannerSimpel gezegd, hoewel een mac geen last van virus infecties heeft, kan een mac wel last hebben van andere malware varianten en specifieke mac malware  . Een virus is een type van malware. Malware bevat tegenwoordig verschillende componenten: drive by downloader & browser hijacker & ransomware & rootkit componenten in één malware product. Op dit moment valt het nog wel mee en we kunnen zeggen dat Apple met OS El Capitan zeer proactief bezig is. Niettemin, SIP is geen internet security oplossing en malware scanner en kan een infectie zelf niet voorkomen en malware niet verwijderen. Malware kan een mac trager maken en de gebruiker ook gaan treiteren met adware. Het detecteren van malware en het verwijderen van mac malware met een specifieke malware scanner voor mac zal meer en meer mainstream worden.

malware scanner macPersoonlijk zou ik de Mackeeper eens testen. Deze totaaloplossing voor mac bevat naast een goede malware scanner voor mac ook een anti-diefstal module, een ingebouwde helpdesk en vele andere gereedschappen voor het optimaliseren van een mac systeem. Voor meer informatie: Mackeeper Review.

 

1 thought on “MALWARE SCANNER MAC

  1. Pingback: MALWARE MAC | MAC OPSCHONEN

Comments are closed.