MACHANIC

Wat is de Machanic voor een software?

Machanic is een specifieke mac cleaner voor het opschonen van de harde schijf. De Machanic is ontwikkeld door Uniblue. Uniblue is een bekende software ontwikkelaar in Malta en heeft vele verschillende utility software producten ontwikkeld voor vooral Windows computers. Bekende producten zijn de PCMechanic en de SpeedUpMyPC. Het is eigenlijk pas laat dat Uniblue begonnen is met de ontwikkeling van een mac cleaner.

Uniblue machanicDit kun je ook merken aan de functionaliteit van de Machanic. De Machanic is voornamelijk goed voor het opschonen van de harde schijf en andere rommel. Het is een verbleekte versie van de meer volwaardige en goedkopere concurrent, de CleanMyMac van Macpaw.

MacPaw versus CleanMyMac 

MacPaw was een van de eerste bedrijven die zich specialiseerden in het ontwikkelen van Mac utility software. de CleanMyMac 3 is de meest recente versie en de Machanic staat in schril contrast met deze MacPaw software. Inderdaad, Uniblue heeft nog veel in te halen en te leren als het gaat om het ontwikkelen van een completer product. Dit op zich geen probleem als de Machanic goedkoop zou zijn geweest. Nee, de Machanic is niet goedkoop en zelfs duurder dan de CleanMyMac.

Ik zou de Machanic maar even links laten liggen, mocht je willen zoeken naar een gelijkwaardig concurrent voor de CleanMyMac, dan zul je aan de MacReviver meer plezier beleven. Wil je een een macleaner die is uitgerust met een internet security module die mac malware kan opruimen en over een ingebouwde helpdesk beschikt? Dan is de Mackeeper de beste keuze. De Machanic is in ieder geval op dit moment niet jouw geld waard.

Voor meer informatie: