MACCLEANSE

Het klinkt als een een soort tandpasta ”Maccleanse”, toch het heeft er niks mee te maken. Het is namelijk een nieuwe Mac optimalisatie programma ontwikkeld door Defender Pro. Defender Pro is een antivirus & utility software bedrijf in Panama die zich vooral richt op het werven van klanten in Amerika. Deze producten voor het aanpakken van een trage mac of malware op een Windows computer zijn onbekend in Nederland, maar via online reklame campagnes op websites kun je zeker wel eens tegen dit bedrijf kunnen opbotsen. Voor Nederlanders kan ik niet niet dit bedrijf aanraden en zeker ook niet de Maccleanse.

maccleanseDe Maccleanse is een eenvoudige, slecht uitgeruste mac utility software in vergelijking met de vele betere concurrenten en alternatieven die beschikbaar zijn, zoals de Mackeeper en de CleanMyMac software. Vooral de vergelijking met de Mackeeper is interresant. De Mackeeper is uitgerust met een mac virusscanner. Waarom kan Defender Pro de Maccleanse niet uitrusten met een antivirus programma gespecialiseerd in het opruimen van mac malware? Ik dacht dat Defender Pro een goed antivirus bedrijf was? Blijkbaar hebben ze geen kennis over mac malware. Dit is een zeer grote misser!

Zoek je een goede mac cleaner, maak dan gebruik van de CleanMyMac 3. Wil je naast een mac cleaner ook beschikken over een mac internet security programma? Kijk dan eens naar de Mackeeper die beide programma’s in één oplossing aanbiedt: Mackeeper Review.

Bronnen: