MACBOOSTER

De Macbooster 3 review:

De Macbooster is ontworpen door IOBIT om te kunnen concurreren met de MacKeeper 3. Op dit moment is de Mackeeper de marktleider als het gaat om het aanbieden van een totaaloplossing voor mac optimilisatie, onderhoud en veiligheid.

macbooster on macIobit heeft veel kennis in huis als het gaat om de ontwikkeling van utility software. Het bedrijf is vooral bekend geworden met de Advanced Systemcare software. Deze kennis is nu toegepast geworden voor een goede en complete mac cleaner. De Macbooster 3 lijkt een geduchte concurrent voor de Mackeeper en kan veel voor jouw mac doen:

  1. De Macbooster is in eerste instantie een typische mac cleaner en kan zo’n 13 verschillende rommel bestandstypes opsporen en verwijderen. Corrupte rommelbestanden verzamelen zich op de harde schijf zodra je veel gebruik maakt van allerlei programma’s en bestanden. Het is een natuurlijk digitaal verschijnsel dat de harde schijf rommelig kan worden door allerlei mogelijke restbestanden. Het opruimen van deze bestanden schept meer ruimte op de harde schijf.
  2. Dit geldt ook voor dubbele bestanden. De Macbooster ruimt ook alle overbodige dubbele bestanden op van de harde schijf. Mac OS X is bekend voor het opslaan en bewaren van vele verschillende dubbele bestanden die onnodig veel ruimte in beslag nemen en op den duur de prestaties van een mac naar beneden halen. De Iobit heeft een intelligente scanner ontwikkeld voor het kunnen detecteren en verwijderen van onnodige en corrupte dubbele bestanden.
  3. Een variant van dubbele bestanden zijn allerlei foto’s die op elkaar lijken en dubbel zijn. Wat uniek is voor de MacBooster is dat deze een Photo Sweeper bevat voor het kunnen herkennen van alle dubbele foto’s en foto’s die op elkaar lijken. Op deze manier kun je makkelijker deze foto’s beheren en opruimen. De Photo Sweeper werkt samen met Aputure en iPhoto.
  4. Een large files cleaner zit ook in de Macbooster voor het kunnen organiseren van alle grote bestanden die je niet meer nodig hebt of ook corrupt zijn. Dit zijn vooral grote video of films die je op de harde schijf hebt staan. De Macbooster kan deze voor je opsporen, organiseren en verwijderen wanneer je dit wenst.
  5. Een security center met een virusscanner voor mac OS X malware en andere malware. Deze zorgt ervoor dat je mac schoon blijft van malware en andere rommel.
  6. Een file eraser. Je kunt definitief bestanden verwijderen van de harde schijf.

Macbooster 3 versus Mackeeper 3:

macbooster 3Een trage mac kun je gemakkelijk opschonen, optimaliseren en beveiligen met de MacBooster. Deze software is ontwikkeld door een oude rot in het vak met een goede track record. Als het gaat om functionaliteit is de Macbooster zeer goed te vergelijken met de Mackeeper. Het is alleen jammer dat de Macbooster de volgende zaken mist die wel in de Mackeeper zitten:

  • Er zit geen anti-diefstal module in die je helpt om jouw mac weer terug te vinden in het geval van diefstal of verlies.
  • Er zit geen ingebouwde helpdesk in waarmee je direct in contact kunt treden om bepaalde problemen op te lossen of om jouw mac geheel te optimaliseren.
  • Er zit geen file recovery module in voor het herstellen van verloren of verwijderde bestanden.

Wellicht dat de Macbooster 4 door Iobit wel wordt uitgerust met deze extra features die je wel hebt in de Mackeeper.

Conclusie:

De Macbooster is een geduchte concurrent voor de Mackeeper, maar mist helaas een drietal componenten in vergelijking met deze software van Kromtech. Het is maar de vraag hoe belangrijk jij deze wel of niet vind. Persoonlijk vind ik deze drie extra features wel een belangrijke toevoeging en daarom geef ik de voorkeur aan de Mackeeper. Niettemin, het staat je geheel vrij om beide programma’s met elkaar te vergelijken. Je kunt ze gratis testen en zo een indruk vormen en tot een eigen conclusie komen. Hieronder kun je de MacBooster testen.

Klik hier voor een gratis MacBooster Diagnose Scan!

download macboostermacbooster 2 review

Voor twee andere reviews over deze software

1 thought on “MACBOOSTER

  1. Pingback: CleanMyMac een domme naam voor een goed programma?

Comments are closed.