HARDE SCHIJF FORMATTEREN MAC

Hoe kan ik het beste een harde schijf formatteren van een mac?

Het formatteren van de harde schijf is één van de vele onderhoudstaken die je kunt uitvoeren om de harde schijf van jouw mac op te ruimen en te optimaliseren. Daarnaast, zijn er risico’s verbonden met het formatteren van de harde schijf en zul je aan een aantal zaken moeten denken voordat je begint.

harde schijf formatteren mac computerEr is een uitstekend programma op de markt die mac gebruikers uitstekend kan helpen bij het formatteren, het defragmenteren, het opschonen, het wissen en optimaliseren van de harde schijf. Dit is de Stellar Mac Drive Toolbox. De reden waarom ik nu dit programm noem, is omdat het een van de weinige mac programma’s is die je echt over alle zaken aangaande je mac harde schijf kan helpen. Alleen de Mackeeper kan concurren met deze software aangezien deze ook over human assistance beschikt. Voor meer info: Stellar Mac Drive Toolbox Home.

harde schijf formatteren macDrive Clone – Het maken van een kopie, backup of een clone van jouw digitale gegevens is zeker aan te raden.  De Stellar Mac Drive Toolbox helpt je uitstekend op dit gebied en werkt met uitgebreide ondersteuning voor exFat-geformatteerde harde schijven. Deze module is zeer makkelijk in gebruik om o.a. NTFS-gebaseerde schijven naar een ExFAT-geformatteerde schijf in Lion te clonen.

harde schijf wissen macMac Wipe – Het is belangrijk om ook alle privacy gevoelige informatie sporen definitief te verwijderen van de harde schijf van je mac. Het is makkelijker dan je denkt om verwijderde bestanden te herstellen of gevoelige informatie weer in te zien. Om echt zeker er van te zijn dat de harde schijf schoon is van alle privacy gevoelige informatie en data kun je de Mac Wipe module gebruiken in de Stellar Mac Drive Toolbox. Hiermee kun je kiezen om bepaalde bestanden definitief te wissen of een gehele schijf volledig te wissen. Bovendien, kun je ook een minder ingrijpende scan uitvoeren waarbij je alleen systeem sporen,  sporen van jouw internet activiteiten, instant messages, surf historiek e.d. alleen verwijderd. Dit is ideaal om af en toe te doen om een mac op te schonen.

harde schijf partitioneren macPartition Manager –  de Stellar Drive Toolbox kan ook alle informatie op de harde schijf en de schijfpartities gemakkelijk organizeren. Het beheren van jouw mac systeem partities wordt hierdoor zeer makkelijk. Je kunt gemakkelijk een partitie toevoegen, verwijderen, verstoppen en formatteren. De Partitie manager van de Stellar Mac Drive Toolbox ondersteunt FAT, HFS en HFS+.

harde schijf defragmenteren macDrive Defrag – het gemakkelijk defragmenteren van de mac harde schijf kan ook makkelijk worden beheerd en uitgevoerd met behulp van de Stellar Mac Drive Toolbox. Je kunt gemakkelijk aangeven welk deel van je harde schijf je wilt fragmeteren.

ShieldShield – het is belangrijk om bestanden te kunnen herstellen wanneer je ze per ongeluk verwijderd tijdens b.v. het onderhouden van de harde schijf van jouw mac. De Stellar Mac Drive Toolbox heeft een module voor het snel en gemakkelijk herstellen van verloren en verwijderede bestanden. Je kunt deze ook instellen om af en toe een image te maken van de harde schijf om zo altijd eenvoudig de informatie weer te kunnen terugvinden gedurende een incident.

harde schijf formatteren macSmart Finder – het opschonen van de harde schijf van grote en dubbele bestanden is een goede zet om meer schijfruimte te krijgen. In de Stellar Mac Drive Toolbox zit een module die je hierbij uitstekend helpt.

SpeedUp MacSpeedUp Mac – het opschonen van de harde schijf van jouw mac van cache bestanden, overbodige logs, grote bestanden, overbodige taalbestanden, plug-ins universal binaries en widgets helpen ook om de harde schijf van je mac te optimaliseren. Een trage mac kan zo weer snel worden gemaakt. In de Stellar Mac Drive Toolbox zit de SpeedUp Mac module die je helpt om de harde schijf op deze punten te optimaliseren.

harde schijf formatteren macSmart Mac Care – is de centrale module waarbij het mogelijk is om alles automatisch in te stellen en van waaruit je alles makkelijk kunt beheren. De Stellar Mac Drive Toolbox van Stellar heeft een hoop functies en mogelijkheden, maar je hoeft er geen kennis over deze zaken te hebben. Het programma doet alles voor je. Een harde schijf formatteren van een mac of de harde schijf defragmenteren van je mac of de harde schijf opruimen van je mac is nu super makkelijk geworden. Ik raad mijn lezers dan ook aan om dit programma eens te testen.

Conclusie: een harde schijf formatteren, defragmenteren, partitioneren, optimaliseren, wissen, kopiëren, herstellen en schoonmaken kun je het beste doen met een alles-in-één oplossing voor mac schijfbeheer. De Stellar Mac Drive Toolbox is een uitstekend programma waarmee je de harde schijven op jouw mac mee kunt beheren en onderhouden.  

Zijn er alternatieven?

Uitstekende programma’s zijn de Mackeeper en de CleanMyMac. Niettemin, beide programma’s zijn niet zo goed uitgerust als de Stellar Mac Drive Toolbox voor het beheren van een harde schijf. Het is zeker een goed idee om deze

 

2 thoughts on “HARDE SCHIJF FORMATTEREN MAC

  1. Pingback: Defragmenteren van de Harde Schijf – Eenvoudig Advies

  2. Pingback: De harde schijf partitioneren – COMPUTER OPSCHONEN & SOFTWARE ADVIES

Comments are closed.