CLEANMYMAC

CleanMyMac klinkt erg banaal voor een Mac utility software programma. Waarom heeft de maker, MacPaw, zo’n stomme naam gegeven aan haar paradepaardje? Hoe verzin je het, CleanMyMac, wat een voor de hand liggende naam! Niet echt origineel en saai. Dat is wat ik dacht toen ik de eerste keer met deze mac cleaner in aanmerking kwam. Inderdaad, je raad het goed, het ging om zo’n Google advertentie. Google las natuurlijk mooi af dat ik op een mac computer het internet onveilig maakte. In ieder geval, ik verveelde me en klikte voor de gein is op de advertentie, het was immers vol met mooie kleuren ( :

cleanmymac 2 Zoals je waarschijnlijk in de gaten hebt, ik was nogal sceptisch, maar deze domme advertentie met die mooie kleurtjes van CleanMyMac heeft er toe geleid dat ik deze mac opschonen blog ben gaan schrijven ) : . Precies, Het heeft me op een denkpad gezet over mijn mac en de manier waarop ik deze kan opschonen, optimaliseren en beveiligen. Nou, de CleanMyMac kan mijn mac niet beveiligen en beschermen zoals de Mackeeper dit kan, maar goed dat wist ik toen der tijd niet. Ik ben nu een aantal jaartjes verder.

CleanMyMac beschouw ik ondertussen als een betrouwbare en goede pure mac cleaner. Persoonlijk zou ik er geen geld aan uitgeven want MacPaw heeft niet verder nagedacht over het integreren van een mac antivirus programma en internet beveiliging. Dit heeft Kromtech de maker van Mackeeper wel weer gedaan. Er is in april van 2018 een gloednieuwe versie gelanceerd, de Mackeeper 3 met een mens er in o :

Vandaar dat ik op dit moment gebruik maak van de Mackeeper en niet van CleanMyMac. Niettemin, van de nieuwste versie 3 van CleanMyMac, begin ik toch te watertanden. Kijk maar eens naar deze screenshot hieronder, ziet er toch gelikt uit:

clean my mac 3

Voor meer informatie: bezoek hier de MacPaw website over CleanMyMac 3

Wat zijn jouw CleanMyMac ervaringen? Laat het me weten!

P.S. de CleanMyMac 3 heeft een nieuwe concurrent, de MacBooster. Mocht je twijfelen en willen vergelijken, kun je ook onze recensie over de MacBooster eens lezen: MacBooster Recensie.

Bronnen:

Hoe kwam ik in aanraking met de CleanMyMac 2 mac cleaner?
MacPaw CleanMyMac 2
Date Published: 03/09/2015
4 / 5 stars